huidige rente spaarrekening

Wanneer stijgt de rente op mijn spaarboekje? Deutsche Bank Belgium.
Aan de huidige inflatie zien Belgische gezinnen 73, miljard euro aan koopkracht verdampen op hun spaartegoeden. De kans dat de rente op spaarboekjes in 2019 stijgt is miniem. Dat komt door het lagerentebeleid van de Europese Centrale Bank. Om een potentieel hoger rendement uit uw spaargeld te halen, bestaan er echter oplossingen. 26417, miljard euro op de gereglementeerde spaarboekjes. En 8965, miljard euro op de zichtrekeningen. Zoveel geld parkeren alle Belgische gezinnen momenteel bij hun banken 1. Samen goed voor 35382, miljard euro, een record. Per Belgisch huishouden komt dat neer op 72.20816, euro. Frappant is dat heel wat Belgen zelfs de moeite niet meer doen om het geld van hun zichtrekening naar hun spaarrekening over te zetten.
Triodos spaarrekeningen Triodos Bank.
Sparen met een belastingvoordeel is bij ons niet mogelijk. Wel kunt u fiscaal gunstig beleggen in ons Triodos Groenfonds. Heeft dit antwoord u geholpen? Hoe berekent Triodos de rente voor mijn spaarrekening? Iedere dag berekenen we de rente over het bedrag dat op dat moment op uw spaarrekening staat.
Spaarrekening vergelijken? Vergelijk hier ALLE aanbieders.
De tarieven en de voorwaarden van een spaarrekening kunnen stevig verschillen. Daarom heeft Bankshopper alle spaarrekeningen in een mooi overzicht gegoten. Zo kun je gemakkelijk spaarrekeningen vergelijken. Wil je weten welke spaarbanken in België een hogere rente bieden dan je huidige spaarrekening, of ben je op zoek naar een overzicht van alle Belgische spaarrekeningen met de hoogste rente?
Spaarrekeningen met hoogste rente België Spaargids.be.
Spaarrekeningen met hoogste rente België. Spaarrekeningen met hoogste rente België. Vergelijken van spaarrekeningen met hoogste rente. Deze spaarboekjes zijn bedoeld voor wie zijn geld minstens 1 jaar kan laten staan. De basisrente krijgt u voor elke dag dat het spaargeld op de spaarrekening staat.
Hoogste rente sparen Spaarrekening vergelijken.
Dit geldt ook voor het overstappen van spaarrekening. Overstappen van spaarrekening is eenvoudig en niet zo moeilijk als je wellicht verwacht. Het overstappen van spaarrekening regel ook je snel en gemakkelijk via Sparen.nl. Je opent de nieuwe rekening en boekt het geld over van je huidige rekening naar de nieuwe. Zo heb je, afhankelijk van de hoogte van je spaargeld, binnen een paar minuten al snel tientallen tot enkele honderden euros verdiend! Uitgebreid aanbod Nederlandse spaaraanbieders. Op Sparen.nl vergelijk je ruim 175 spaarproducten op rente en voorwaarden.
Beste spaarrekening brengt zes keer meer op dan klassiek spaarboekje economie De Morgen. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plus. Plu
Het scenario bevoordeelde banken met een hoge basisrente en speelde dus in de kaart van Deutsche Bank, dat in de eerste tien maanden van het jaar een basisrente van 090%, bood en vanaf 1 november 060%.Die, rente werd telkens aangevuld met een getrouwheidspremie van 030%, voor geld dat een jaar ongewijzigd bleef staan. Veel van de spaarrekeningen voor maandsparen werken met een minieme basisrente en een hogere getrouwheidspremie.Dat verklaart waarom de Step Up-formule van Beobank pas na twee jaar evenveel opbrengt als het DBSaving Plan vanDeutsche Bank, hoewel Beobank een hogere getrouwheidspremie afficheert. Meer opbrengst in 2019. Spaargids.be heeft de banken ook gevraagd om een voorspelling te maken voor 2019, uitgaand van de huidige tarieven en het plan om 10.000euro een volledig jaar te parkeren op een spaarrekening.
Actuele spaarrentes van NIBC Direct.
Bij een variabele spaarrente kan de rente wijzigen. Een vaste spaarrente is het tegenovergestelde van variabele rente. De vaste rente kan tijdens de looptijd namelijk niet veranderen. In onderstaand overzicht hebben wij de spaarrentes voor jou op een rij gezet. De spaarrentes zijn effectief op jaarbasis. NIBC Direct Spaarrekening.
Wanneer stijgt de rente?
De langetermijnrente mag dan wel ogenschijnlijk het dieptepunt achter zich hebben gelaten; het huidige rentetarief ligt nog altijd een pak lager dan vijf jaar geleden en daar lijkt voorlopig dus nog geen verandering in te komen. Ter illustratie: vijf jaar geleden kon Rabobank.be een deel van het haar toevertrouwde spaargeld voor een termijn van vijf jaar plaatsen aan een rentetarief van om en bij de 11, procent. Nu de looptijd van die plaatsingen verstrijkt, moet de bank het vrijgekomen geld opnieuw beleggen voor een periode van vijf jaar. Alleen: de vijfjaarrente staat momenteel zelfs negatief, op ongeveer 022%, procent. Voor een deel van het spaargeld dat de bank herbelegt, moet ze het dus stellen met een rentevergoeding van 022%procent, in plaats van 11. Dat zet de spaarrentes nog maar eens onder druk. Daar komt pas verandering in als de langetermijnrente hetzelfde niveau bereikt van vijf jaar geleden. Maar aan die rentevoeten zitten we nog lang niet. Meer artikels uit dit dossier. Wanneer krijg ik rente uitbetaald op mijn spaarrekening?
Spaarrekeningen Actuele rente informatie Centraal Beheer.
Er is een fout opgetreden tijdens het ophalen van de rentetabel. Spaarrekening Tijdsduur Effectieve rente per jaar. Kapitaal Rekening Eigen Woning. Bedrijfsspaarrekening Effectieve rente per jaar. Voor Rekeningen met een tegoed van meer dan 250.000, kan een afwijkende rente worden vastgesteld.
Spaarrekeningen Belfius.
Document essentiële spaardersinformatie Spaarrekening. Informatiedocument van de gereglementeerde spaarrekeningen. De wettelijke Informatiefiche over de depositobescherming. Document essentiële spaardersinformatie Belfius Spaarrekening. Informatiedocument van de gereglementeerde spaarrekeningen. De wettelijke Informatiefiche over de depositobescherming. Gereglementeerde spaarrekening, verhandeld door Belfius Bank. De spaarrekening voor uw onverwachte uitgaven. Looptijd: onbepaalde duur. Rente op jaarbasis.
Hoeveel rente krijgt u op uw spaarrekening? Het Nieuwsblad.
Een spaarrekening van vier procent geeft hen dus een marge van één procent om hun kosten mee te dekken en winst op te maken. Goede zaak op termijn. Voor ING-hoofdeconoom Peter Vanden Houte hangt de rentestijging bij de banken samen met de inflatie. De marktrente is fors gestegen, zowel op middellange als op lange termijn. De banken lenen elkaar moeilijker geld, waardoor ze er als het ware een risicopremie bij rekenen. Daarbij komt de mogelijke verhoging van de termijnrente door de Europese Centrale Bank. En daarbovenop komt nog het inflatiegevaar. Het is een economische wetmatigheid dat de rente onvermijdelijk stijgt als de inflatie hoog ligt, zoals de 52procent, van vandaag. Een Belgische overheidsobligatie op tien jaar geeft een intrest van 485procent. Reken maar uit welk verlies je lijdt als de inflatie nog zolang aanhoudt. Maar ik verwacht dat dit niet het geval zal zijn. Een coupon van meer dan 4procent netto op termijn zal nog een goede zaak zijn. Het huidige opbod tussen de banken om onze spaarcenten is volgens Vanden Houte niet het gevolg van een gebrek aan liquide middelen bij de banken.

Contacteer ons

Zoeken naar huidige rente spaarrekening