minimum rente spaarrekening

Vergelijk alle spaarrekeningen en spaarrentes ING Sparen.
Renteboekje Europabank.
Op eigen tempo. U stort hoeveel en wanneer u maar wil: één groot bedrag, elke maand een kleinere som of beide. Het Renteboekje is een gereglementeerde spaarrekening van Europabank, een 100% Belgische bank. Het Belgisch recht is van toepassing. Minimum inlage: 0 euro.
Bank laat rente voor het eerst tot wettelijk minimum zakken: 001, procent Economie Geld HLN.
Bank laat rente voor het eerst tot wettelijk minimum zakken: 001, procent. 11 februari 2016. Deel via Facebook 0 Tweet. Economie De Franse bank Société Générale heeft als eerste in België de spaarrente verlaagd tot het wettelijk minimum met een basisrente van 001, procent. Dat meldt de gespecialiseerde nieuwssite Spaargids.be. Naast de 001, procent basisrente biedt SocGen, een vermogensbeheerder, ook 010, procent getrouwheidspremie, wat het totale plaatje op 011, procent brengt. Lager gaan dan die 010, procent getrouwheidspremie mag wettelijk niet. De vorige verlaging van de bank gaat terug tot begin december. Toen gaf ze nog 010, procent basisrente en 010, procent getrouwheidspremie. Spaargids wijst er wel op dat Société Générale een private bank is, die zich in de eerste plaats richt op het beheer van grotere vermogens. De spaarrekening is er maar een wachtrekening, waarop gelden in afwachting van een nieuwe belegging worden geparkeerd.
Spaarrekening: hoe wordt de rente berekend? NN Belgium Verzekeringen.
Dit onderwerp hebben we reeds uitvoerig behandeld, daarom wij zullen enkel herhalen dat de getrouwheidspremie berekend wordt op basis van de basisrente: minimum 25% van de aangeboden basisrentevoet en maximum 50% van de maximale basisrentevoet. De banken zullen hierop kunnen spelen om hun concurrentiepositie interessanter te maken. Men moet eveneens rekening houden met het feit dat er soms grote verschillen bestaan tussen de rente op een gewone spaarrekening en de rente op een onlinespaarrekening.
Spaarrekeningen in België.
De rente is opgebouwd uit twee verschillende rentes: de basisrente en een aangroeipremie of getrouwheidspremie. De rente is variabel, de bank kan de rente dus zo vaak verlagen of verhogen als ze zelf wil. In België werd in de wet vastgelegd dat een spaarrekening een minimumrendement moet bieden van 011%.
KBC past rente spaarrekening aan.
De getrouwheidspremie blijft behouden op 010%. De vergoeding op de gewone spaarrekening respecteert daarmee het wettelijk voorziene minimum.; daalt de rente op Start2Save en Start2Save4 van 080%, basisrente en 020%, getrouwheidspremie naar 060%, basisrente en 015%, getrouwheidspremie. Een klassieke spaarrekening is nog steeds en vooral geschikt als tijdelijke buffer om op korte termijn liquide middelen ter beschikking te hebben.
Spaarrekening KBC Bank Verzekering.
Kenmerken van deze spaarrekening. Fiscaal voordelig Voor natuurlijke personen is de eerste schijf van 960 euro rente per jaar inkomsten 2019 vrijgesteld van roerende voorheffing, die momenteel 15% bedraagt. Gratis spaarrekening Geen kosten om je spaarrekening te openen en te beheren.
Van sparen word je armer en dat zal nog een tijdje zo blijv. Het Nieuwsblad.
De rente is nu 011, procent en zou gewoon nul zijn als er geen wettelijk minimum zou zijn, zegt De Leus. We verwachten dat de Europese Centrale Bank eind 2018 of begin 2019 de rente met 025, procent verhoogt. Dan gaan de rentes op de spaarboekjes misschien naar 015, of 020, procent stijgen. Maar daar word je volgens De Leus eigenlijk nog altijd armer van. Omdat de inflatie tegen mogelijk tegen de 2 procent zit, zegt hij. Alles wordt dus 2 procent duurder, terwijl je geld maar met pakweg 02, procent stijgt. De Belgische spaarders hebben door dat mechanisme dit jaar een paar miljard aan koopkracht verloren. En dat koopkrachtverlies zal nog een hele tijd doorgaan, zegt De Leus. Voor alle duidelijkheid: natuurlijk is het wijs en goed om wat geld opzij te zetten op een spaarboekje, zegt De Leus. Je moet een buffer houden voor als je plots ziek wordt of je auto het begeeft. Maar zet geen gigantische sommen op zon spaarrekening.
Sparen bij MeDirect.
MeDirect klanten genieten van het Maltese depositogarantiestelsel. De ME3 Spaarrekening is het alternatief van MeDirect voor de traditionele spaarrekeningen. De ME3 Spaarrekening maakt het sparen eenvoudig en transparant. De ME3 Spaarrekening biedt één unieke en duidelijke rente van 210%, netto per jaar.
Sparen bij een gezonde bank Argenta.
Sparen bij Argenta betekent sparen met een goede rente. Een spaarrekening opent u snel, gratis en online. Uw spaargeld beheert u zelf via uw eigen online bankomgeving. Spaargeld storten wanneer u wilt. Spaargeld zonder kosten opnemen. Geen minimum spaargeld. Rekening op naam van kind.
Spaarrekening openen? Alle spaarrekeningen BNP Paribas Fortis.
Elke wijziging melden we op uw eerstvolgende rekeningafschrift. Een spaarrekening kan nooit negatief staan en u kunt dus nooit rente verschuldigd zijn. Wat houdt de basisrente precies in? De basisrente krijgt u voor elk bedrag dat u op uw spaarrekening stort.

Contacteer ons

Op zoek naar minimum rente spaarrekening?