evolutie rente spaarrekening

Hoeveel rente levert uw spaarrekening op.
En dat maakt het moeilijker om de evolutie van uw rente op te volgen. Dat is in het bijzonder zo bij spaaropdrachten, waarbij u automatisch maandelijks een vast of variabel bedrag opzij zet. Stel: u spaart sinds september 2014 maandelijks 200 euro met een automatische opdracht. Dat brengt vanaf de dag na de storting de op dat ogenblik geldende basisrente op. De basisrente van de eerste 4 stortingen van 2014 september t.e.m. december wordt met valutadatum 1 januari 2015 uitgekeerd. Op 1 oktober 2015 ontvangt u vervolgens de getrouwheidspremie op de eerste 200 euro. Op 1 januari 2016 ontvangt u de getrouwheidspremie op de stortingen van oktober, november en december 2014, maar ook de basisrente van de maandelijkse stortingen in 2015. Het reële rendement van uw spaarrekening op een bepaald tijdstip is dus meestal niet gelijk aan de som van de basisrente en de getrouwheidspremie in procenten.
Vastgoed: een rendabel alternatief voor het spaarboekje.
Vastgoed: een rendabel alternatief voor het spaarboekje. Heeft u in de afgelopen dagen ook de wenkbrauwen gefronst bij het nakijken van de uittreksels van uw spaarrekening? De getrouwheidspremie en spaarrente lonen amper nog de moeite. Vastgoed kan een betrouwbaar alternatief zijn dat wel nog een mooie rente oplevert.
Historische spaarrente Afgelopen 10 jaar Blog Spaarrente.nl.
Wil je een toch een zo goed mogelijke rente op je spaarrekening? In onze renteoverzichten zie je eenvoudig welke bank de hoogste rente biedt voor een spaarrekening. Rente spaarrekening vergelijken. Meer weten over? Lees ook onze andere artikelen over verwachting spaarrente.
Spaarverzekering voor kinderen beobank.
Visa Internet Cashback. Beheer uw kaart. Bankieren op afstand. Ontdek de Beobank blog. Met nieuws, tips en gidsen helpt Beobank u graag verder bij uw financiële beslissingen. Ontdek de Beobank blog. Sparen en Beleggen. Vind de spaarrekening die bij u past.
Wanneer stijgt de rente?
Daar komt pas verandering in als de langetermijnrente hetzelfde niveau bereikt van vijf jaar geleden. Maar aan die rentevoeten zitten we nog lang niet. Meer artikels uit dit dossier. Wanneer krijg ik rente uitbetaald op mijn spaarrekening? Hoezo, de rente stijgt niet?
BNP Paribas Ster Spaarrekening: 001%, basisrente en 010%, getrouwheidspremie Spaargids.be.
Meer info bij BNP Paribas Fortis. Grafiek wordt geladen in een nieuw venster. Rente BNP Paribas Ster Spaarrekening. Gemiddelde rente van de top 10 spaarrekeningen. Hoogste en laagste rente van de top 10 spaarrekeningen. Opmerkingen / Voorwaarden BNP Paribas Ster Spaarrekening.
Rente op spaarboekjes zal nog verder dalen Het Nieuwsblad.
In tegenstelling tot andere landen kan de rente niet negatief gaan, zegt Isabelle Marchand van Febelfin, de koepel van de Belgische banken. Bij gereglementeerde spaarboekjes zijn banken verplicht om minstens 011, procent rente bieden. De minimale basisrente en getrouwheidspremie bedragen respectievelijk 001, en 010, procent. Over de verdere evolutie van de spaarrente wil Marchand zich niet uitspreken.
ME3 Spaarrekening met één unieke rentevoet van 030%, netto MeDirect.
Tarieven en kosten. MeDirect ME3 Spaarrekening. Een spaarrekening met één duidelijke en unieke rente die elk kwartaal wordt uitbetaald. Het openen en beheren gebeurt zonder kosten en u heeft flexibel toegang tot uw spaargeld mits een vooropzeg van 3 maanden.
Waarom brengt uw spaarboekje niets op? Finance Trends.
Ten vijfde door te onthouden dat de deposito's' van kmo's' en vzw's' ook de garantie genieten. En tot slot door na te gaan of de financiële instelling die de spaarrekening commercialiseert, voorkomt op de lijst van kredietinstellingen die onder de bescherming vallen. Zo is Fintro een onderdeel van BNP Paribas Fortis. Wie een rekening heeft bij Fintro en bij BNP Paribas Fortis, heeft geen twee keer recht op de garantie. Hoewel Europabank, Keytrade en Crelan tot dezelfde groep behoren, zijn het afzonderlijke juridische entiteiten, waarvan de naam apart voorkomt op de lijst. Zijn sommige banken solider dan andere? De concurrentie in de spaarrekeningen is niet zonder risico. Het is simpel, de bank moet het toevertrouwde geld elders kwijtraken. Hoe hoger de rente die ze biedt, hoe meer risico ze moet nemen om aan de kost te komen.
ECB refirente actuele en historische rente Europese Centrale Bank.
Amerikaanse centrale bank rente 250, %. Australische centrale bank rente 150, %. Britse centrale bank rente 075, %. Canadese centrale bank rente 175, %. Europese centrale bank rente. Japanse centrale bank rente 010, %. Alle rentes centrale banken, klik hier.
Obligaties staatsbons Veiliger dan aandelen KBC Bank Verzekering.
De houder van de obligatie ontvangt jaarlijks rente. Na een bepaalde periode loopt die lening af en krijg jij je ingelegde geld meestal terug. Een obligatie blijft een belegging en is dus niet geheel zonder risico. Een bedrijf of een land kan failliet gaan of over onvoldoende kapitaal beschikken om de obligatie terug te kunnen betalen. Is de obligatie uitgegeven in een andere munt dan de EUR dan loop je het risico dat je door een ongunstige evolutie van de wisselkoers, een deel van je ingelegd geld verliest. Waarom kiezen voor obligaties? Je bent op zoek naar een hoger rendement, maar wilt ook niet te veel risico nemen? Obligaties hebben doorgaans een hoger rendement dan een klassieke spaarrekening.

Contacteer ons

Zoeken naar evolutie rente spaarrekening